Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Костадин Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за ваксината на „Янсен”

Общество

Костадин Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за ваксината на „Янсен”

Снимка:

„Обезпокоени сме от днешните съобщения за ваксината на „Янсен“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети сградата на „БулБио” заедно с представители на регионални здравни инспекции, за да получат количества Ремдесивир. Именно от тази ваксина в четвъртък очакваме да пристигнат първите 14 400 дози.

Здравните власти на САЩ препоръчаха "пауза" в използването на ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19, тъй като разследват връзки между нея и кръвни съсиреци, съобщи регулаторът. 6 са докладваните случая на рядък кръвен съсирек при пациенти, получили ваксината, пишат от FDA. Става въпрос за жени на възраст между 18 и 48 години. Една е починала, а втора жена в Небраска е хоспитализирана в критично състояние.


Костадин Ангелова коментира и плановете за действие по отношение на вече ваксинираните с една доза „Астра Зенека“ у нас.

„Обсъждаме всеки, който желае да си постави ваксината на „Астра Зенека”, да си я постави. А за тези, които не желаят да си я поставят, ще вземем решение – един от вариантите е втората доза да бъде заменена с РНК ваксина“, уточни той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още