Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ковид огнище в социален дом в село Българево

Общество

Ковид огнище в социален дом в село Българево

Ковид огнище в социален дом в село Българево - Tribune.bg
Снимка:

Взрив на ковид болни е регистриран в Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в каварненското село Българево, съобщават от РЗИ Добрич.  „11 от общо 118-те потребители са с положителен резултат. Проведено е епидемиологично проучване. Изолирани са пациентите с положителен резултат, контактните 9 потребители са поставени под карантина.

Изследван е и целият персонал на Дома, като там всички резултати са отрицателни. От общо 118 потребители има само 5 ваксинирани, положителните и контактните потребители не са ваксинирани. От общо 60 човека персонал, ваксинираните са 10. Осигурен е отделен персонал, който ще обгрижва пациентите с положителен резултат, на две смени по 7 дни. Друг персонал ще се грижи за поставените под карантина лица“ – каза директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова.

Със заповед на д-р Ангелова, се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ Добрич. Към днешна дата болницата в областния център разполага вече с 55 легла в Ковид сектора към Инфекциозно отделение и 6 легла за Ковид-пациенти в Отделението по анестезия и интензивно лечение. В МБАЛ Балчик са осигурени 12 легла за ковид пациенти, базирани към Отделението по вътрешни болести, 4 са леглата в ДПБ Карвуна, 5 легла има в Център за психично здраве „П. Станчев“ – Добрич.

И в тази заповед директорът на РЗИ разпорежда да се създаде организация от ръководствата на лечебните заведения за осигуряване с медицински персонал, както и МБАЛ Добрич да поддържа готовност да оказва помощ през периода на епидемична обстановка с осигуряване на над 50 % от легловия си капацитет за хоспитализация на пациенти с коронаинфекция. В документа още е разпоредено задължително по две легла за изолация да има в лечебните заведения за специализирана болнична помощ за рехабилитация в областта – в СБР „Тузлата“ и СБР „Медика Албена“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети