Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кой и как ще пази децата ни от сексуални идеологии в училище?

Общество

Кой и как ще пази децата ни от сексуални идеологии в училище?

Кой и как ще пази децата ни от сексуални идеологии в училище? - Tribune.bg
Снимка:

Народните представители гледат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, предаде репортер на БГНЕС.

Законопроектът е внесен от ИТН.

Вносителите въвеждат текстове в Закона за закрила на детето, с които се налагат две забрани. Едната важи за територията на всички предучилищни и училищни заведения и се отнася за разпространението на различни агитационни материали и провеждането на мероприятия или обучения на здравна, полова и обществена тематика, които не съответстват на общоприетите морално-етични норми за понятието биологичен пол в обществото и не са одобрени от Министерството на образованието и науката. Другата забрана за отнася за разпространението на информационни материали и мероприятия, но вече свързани с пропагандиране или ранно определяне на половата идентичност на деца различна от биологичната, както и извършването на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или интервенция, несъответстваща на биологичния им пол. Забраната важи за територията на цялата страна.

Преходни и заключителни разпоредби на закона се въвежда забрана в Закона за здравето на пряката реклама и извършване на медицински услуги, включващи хормонална или друг вид медицинска терапия за промяна на пола сред лица под 18 години; предвижда се отнемане на лиценза на доставчика на социални услуги в Закона за социалните услуги при констатирани нарушения по новите текстове от Закона за закрила на детето; предвиждат се наказания в Наказателния кодекс за системно нарушение с лишаване от свобода до две години или пробация, и обществено порицание, както и създаването на нов член, с който се регламентира наказанието за умишлено нарушение на новия текст от Закона за здравето.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, училище
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети