Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кръгът “Монтерей” и Миролюба Бенатова отдадоха почит на Виктор Вълков

Общество

Кръгът “Монтерей” и Миролюба Бенатова отдадоха почит на Виктор Вълков

Кръгът Монтерей и Миролюба Бенатова отдадоха почит на Виктор Вълков - Tribune.bg
Снимка:

Митичният кръг "Монтерей" изпрати с бели рози в последния му път своя неформален говорител Виктор Вълков. Дипломатът и бивш депутат, екс вицепремиер, външен министър, посланик и агент на Държавна сигурност почина на 6 юли на 86-годишна възраст.

Показателно е, че първият венец, който се виждаше на катафалката, бе от кръга "Монтерей", кръстен през 90-те години на едноименен столичен ресторант, където се събираха генерали от ДС, бивши дипломати и политици от близкото минало, за които се твърдеше, че задкулисно дърпат конците в държавата.

Недоумение буди какво прави журналистка като Миролюба Бенатова на погребението на неформалния говорител на кръга „Монтерей”. Бившите министри Румен Петков и Вежди Рашидов също отдадоха почит на дипломата и неформален говорител на митичното общество. На поклонението присъства и Георги Пенчев, който е дясната ръка на Гриша Ганчев. Отдавна се говори, че Пенчев е сивият кардинал на цялата му организация- от футбола, през горивата и целия останал бизнес. Георги Пенчев е и бивш автомобилен състезател.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати