Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кралев: Честит рожден ден на Европейския корпус за солидарност! Единствената програма на ЕС изцяло за млади хора

Общество

Кралев: Честит рожден ден на Европейския корпус за солидарност! Единствената програма на ЕС изцяло за млади хора

Снимка:

България е водеща в сектор „Младеж“, всяка законодателна инициатива ще се определя от експертното мнение на нашата страна, подчерта министърът на младежта и спорта

„Честит рожден ден на Европейския корпус за солидарност! Единствената програма на ЕС изцяло за млади хора беше обявена от Жан-Клод Юнкер през септември 2016 г., а само две години по-късно, благодарение на усилията на Българското председателство, Съветът прие първата правна рамка, даваща възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност и да работят по благотворителни проекти в цяла Европа. В новата Европейска комисия за програмата ще отговаря българският еврокомисар за иновации и младеж г-жа Мария Габриел.“ Това написа министърът на младежта и спорта Красен Кралев в профила си във Фейсбук.

Министър Кралев припомни, че приемането на досието „Европейски корпус за солидарност“ #EUSolidarityCorps и свързания с него бюджет за периода 2018-2020 г. в размер на 366 млн. евро постави България на водещо място в сектор „Младеж“, като всяка следваща законодателна инициатива в сектора ще се определя от експертното мнение именно на нашата страна, като първата, която постигна успешни преговори и затваряне на законодателно досие. Благодарение на активната роля на Българското председателство в младежкия сектор тази програма ще стигне до над 100 000 европейски граждани от 18 до 30 години.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема