Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красен Кралев честити празника на спортните клубове „Черно море“

Общество

Красен Кралев честити празника на спортните клубове „Черно море“

Красен Кралев честити празника на спортните клубове Черно море - Tribune.bg

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на спорта Красен Кралев честити 110-ия рожден ден на спортните клубове „Черно море“. Кралев изрази гордонст, че целият му живот е свързан с историята на този велик български спортен клуб.

Ето какво написа още Красен Кралев:

За честта на Варна

Навръх националния празник на България - 3 март Спортните клубове “Черно море”отбелязват 110-ия си рожден ден. Варненският клуб е наследник на "Тича", регистриран на днешната дата през 1913 г.

Футболният клуб "Тича" е част от в дружество "Река Тича", което развива и спортовете туризъм, хазена и баскетбол за жени, лека атлетика и плуване. Най-голямото дружество във Варна се регистрира на 3 март 1913 г. На 24 май 1914 г., по идея на председателя на "Спортист" Стефан Тончев, футболният "Тича" се слива със "Спортист". И следва голямата несправедливост в достолепната история на "Черно море": още в най-ранните си години клубът се обявява за наследник на "Тича", а не на "Спортист", който е създаден през 1909 година. Така най-големият брат в семейството на "моряците" е изхвърлен от него! Скандалното подмладяване с 4 г. е обида за "Спортист" и футболна Варна! А неговият председател Стефан Тончев написва и първия футболен правилник у нас - "Футболът"!

Горд съм, че съм защитавал цветовете на любимия клуб, като част от отбора по лека атлетика през периода 1982-1989 година. Като състезател на Черно море станах

Републикански шампион за юноши на 5 000 и 20 000 м през 1986г. И направих национален рекорд за юноши до 20г. на

20 000 м с резултат, който не е подобрен и до днес.

Горд съм, че бях президент на футболния клуб през периода 1998-2001 и 2003-2007 година и член на неговия управителния съвет през 1993-1994г.

Горд съм, че съм един от създатетелите на най-новия член на голямото черноморско семейство футзалния клуб Черно море, двукратен шампион на България.

Горд съм че бях избран за председател на Сдружение спортни клубове Черно море през 2014г .

Горд съм, че целият ми  живот е свързан с историята на този велик български спортен клуб!

Честит празник, моряци!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети