Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красен Кралев: Затягането на мерките е наложително!

Общество

Красен Кралев: Затягането на мерките е наложително!

Красен Кралев: Затягането на мерките е наложително! - Tribune.bg
Снимка:

„Скупчването на футболните фенове на дербито на стадион „Васил Левски“ беше недопустимо“, заявява министърът на младежта и спорта

„Неспазването на призивите за дистанция, дисциплина и дезинфекция е причината за нарасналия брой болни от коронавирус в България и по този повод здравните власти обявиха, че въвеждат по-строги мерки за контрол, които засягат и провеждането на спортни мероприятия. Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че на футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция от 1.5 м. При провеждането на спортни събития на закрито се допуска до 50% използваемост на местата на съоръженията“. Това се казва в официална позиция на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Той е категоричен, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително, защото статистиката показва голямо увеличение на броя на заразените.

„Още по-притеснително е, че хората в тежко състояние у нас са три пъти повече, като сред заболелите има и български спортисти. Съгласен съм с констатацията на здравните власти, че скупчването на футболните фенове на дербито на стадион „Васил Левски“ беше недопустимо, особено след като правителството подходи с необходимото разбиране на призивите за възстановяване на спортните събития и допускането на зрители по трибуните“, казва той.

Резултатът от нарушаването на дистанцията на обществени места е ясен: на прага сме на втора вълна от заболели от коронавирус в България.

„Отново се обръщам към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към феновете с призив да спазват отговорно наложените противоепидемични мерки. Призовавам ръководството на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни при прилагането на мерките, за да не се стигне до налагането на по-драстични такива. Важното е да съхраним живота и здравето на хората, за да продължим да се наслаждаваме отблизо на любимите си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на заразата чрез общи усилия и отговорно поведение към себе си и към околните. Само заедно можем да се справим! Пожелавам скорошно оздравяване на засегнатите от вируса!“, се казва още в позицията на министъра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати