Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красимир Гигов: Август месец ще бракуваме ваксини

Общество

Красимир Гигов: Август месец ще бракуваме ваксини

Снимка:

Всички ваксини помагат - дори и новите варианти да пробият защитата и човек да се разболее, то заболяването не протича тежко и с усложнения“, заяви Красимир Гигов председател на разформирования вече Ваксинационен щаб.

Ваксинацията трябва да продължи, за да се намали разпространението на вируса, а и за да се ограничи неговата мутация. Неваксинираните са причина за по-бързото мутиране на вируса, посочи Гигов. Той изрази надежда есента да няма вълна на заболели, както миналата година, като за това ще допринесат както ваксиниралите се, така и прекаралите вече заболяването.

Недопустимо е бракуване на ваксини при условията, които създадохме, каза Гигов и потвърди, че през август месец изтича срока на годност на една част от ваксините, които са доставени първо у нас. Красимир Гигов не посочи вид ваксина и фирма производител. При изтичане на срока на годност те ще бъдат бракувани, макар и все още да има надежда да бъдат използвани.

Все още няма официална информация колко често ще трябва да се ваксинираме срещу коронавирус. Няма официална информация и за нуждата от трета игла. Наблюдения се правят непрекъснато. Малко са българите, които са поискали кръстосана ваксинация - втора доза иРНК ваксина след векторна /Астра Зенека/.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още