Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Красимир Вълчев: Не предвиждаме цялостно затваряне на училища

Общество

Красимир Вълчев: Не предвиждаме цялостно затваряне на училища

Снимка:

Няма преподаватели, които да отказват да отидат на работа заради страх от вируса

„Не предвиждаме цялостно затваряне на училища в системата на образованието“, коментира министърът на образование и науката Красимир Вълчев във връзка с работата на училищата в условия на епидемична обстановка.

По думите му, както и досега, отделни паралелки ще се карантинират там, където се достигнати праговите стойности. „Където областта е в червено, ще предложим локални мерки – затваряне на повече класове, едно училище. Може да се наложи и затварянето на повече от едно училище“, посочи просветният министър.

Красимир Вълчев увери, че властите следят обстановката в страната и най-вече там, където има образувани клъстери. Той бе категоричен, че засега най-тревожна е обстановката в училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище. С негово решение от пети и дванадесети клас там преминават временно към обучение изцяло в електронна среда.

„Следим ситуацията, няма да се вземат по-рестриктивни мерки, трябва да се спазват сегашните. Призоваваме за по-стриктното им спазване. Очевидно част от проблемите идват оттам, че последните седмици и месеци не спазвахме достатъчно мерките“, смята министър Вълчев. Той увери, че засега не са предвидени промени в учебните графици.

Статистиката от началото на година сочи, че 289 учители са дали положителна проба за коронавирус, учениците са 286. До момента няма преподаватели, които да отказват да отидат на работа заради страх от вируса, подчерта министърът.

„Носенето на маски помага, не е толкова трудно да се спазва“, призова Красимир Вълчев.

Той уточни, че в областите с червен индикатор се забраняват екскурзиите на ученици с преспиване, само еднодневните пътувания остават. Родителските срещи в тези области също могат да се провеждат онлайн.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още