Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Край на каруците в София през 2022 година

Общество

Край на каруците в София през 2022 година

Снимка:

От юни 2022 година се предвижда да забраним движението на каруци в София с цел безопасност, това съобщи на брифинг Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт към Столичния общински съвет. Вносители на доклада, който предстои да бъде внесен в СОС през тази седмица, са Карлос Контрера и Борислав Иванов, председател на Комисията по обществен ред и сигурност.

Целта на забраната е да се освободят улиците от тези опасни превозни средства, защото те създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Има и огромни проблеми с движението на каруците, коментира мотивите на предложението Контрера.

По думите му много често хората, които ползват животните като впрегатна сила, не полагат никакви грижи за тях. Според него не са малко случаите на малтретирани коне, които са на прага на смъртта.

Контрера отбеляза, че идеята за забраната за движение на каруци с животинска тяга е още от миналия мандат на СОС.

Контролът по спазването на забраната ще бъде поверен на три институции - Столичния инспекторат, Общинска полиция и дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Предвижда се, при нарушаване на забраната освен превозното средство, временно ще се задържа и конят. Той може да бъде върнат на собственика едва когато той заплати разходите по издръжката и обслужване на животното.

С втори доклад на СОС ще бъде вменено като задължение и като правомощие на общинското дружество "Екоравновесие" да се грижи за задържаните животни, а не както досега, те да бъдат връзвани пред районните полицейски управления. За целта ще бъде обособен подходящ терен в квартал „Требич“, където ще се създаде необходимата инфраструктура, съобщи Карлос Контрера.  


Етикети каруци, София

Топ новини

виж още

Актуална тема