Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Край на сагата: Избраха арх. Румен Русев за кмет на „Красно село“

Общество

Край на сагата: Избраха арх. Румен Русев за кмет на „Красно село“

Край на сагата: Избраха арх. Румен Русев за кмет на Красно село - Tribune.bg
Снимка:

Архитект Румен Русев беше избран за временен кмет на столичния район „Красно село“. Той получи 39 гласа „За“, 1 „Против“ и 6 „Въздържал се“. До избора се стигна след като Росина Станиславова, избрана на поста на местния вот през 2019-та година като кандидат на „Демократична България“, беше отстранена с решение на Върховния административен съд заради конфликт на интереси. А сагата с ованкеното ѝ място се протичи в три заседания на СОС, изпъстрени с кандидати и взаимни обвинения. 

Архитектът бе номинацията на Карлос Контрера и Борислав Иванов.

За Русев се знае, че е станал общински съветник от листата на „Атака“ преди 4 години. Той довърши и мандата на Десислава Иванчева като кмет на район „Младост“, след като бе задържана.

„Благодаря за гласуваното доверие. Справих се, когато трябваше да се спасява район „Младост“. Ще спазвам всички закони. Надявам се да не разочаровам хората, които гласуваха за мен“, каза той.

Подкрепа на номинацията дойде и от Иван Таков - председателят на БСП - София 

„Арх. Румен Русев е вариант за спасение на положението. Още повече, че той има опит в гасенето на подобни районни пожари. Арх. Русев се справи в „Младост“ след случилото се с Десислава Иванчева. Вярвам, че в следващите 6 месеца, в които ще изпълнява длъжността кмет, ще успее да се справи с работата", заяви Таков. 
 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети