Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кристалина Георгиева в списъка на Блумбърг за „най-важните хора“ на 2020

Общество

Кристалина Георгиева в списъка на Блумбърг за „най-важните хора“ на 2020

Кристалина Георгиева в списъка на Блумбърг за най-важните хора на 2020 - Tribune.bg
Снимка:

Блумбърг представи списък с 50 души, които определят „безпрецедентната“ 2020 г.

Според агенцията, пандемията от коронавируса и изборите в САЩ до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен списък. Новият списък е разделен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и наука и технологии. Във всеки от тях, според агенцията, има хора, чиито постижения заслужават признание.

В категорията „политика“ агенцията, наред с други, включи лидера на беларуската опозиция, бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская, престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан - за нормализиране на отношенията с Израел, президентът на Уругвай Луис Лакале По - за това че страната под негово ръководство има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка. В допълнение, категорията включва съоснователите на движението „Black Lives Matter“, ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Агенцията е включила управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в раздела „финанси“. Освен нея там са и ръководителя на една от най-големите финансови корпорации в света, Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, както и изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман и други.

Сред признатите от агенцията в категорията „наука и технологии“, са главно тези, чиито усилия са насочени към борба с разпространението на COVID-19, включително главният специалист по инфекциозни болести на САЩ Антъни Фаучи, група учени, участващи в разработването на ваксини срещу коронавирус и създателите на Covid Tracking Project, който проследява броя на случаите на инфекция с COVID-19.

В категорията „бизнес“ агенцията включи един от ръководителите на стрийминг услугата Нетфликс Рийд Хейстингс, ръководителят на образователното приложение Think & Learn Pvt, Буджу Равиндран и стриймъра Viya.

В развлекателната категория Блумбърг включи певицата Били Айлиш и режисьора Пон Джун-хо, известен с филма си „Паразит“, който спечели четири награди „Оскар“.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (1)

Браво ! И това ще мине незабелязано в тази държава с президент и опозиция,които се интересуват ,само и единствено от лапан и лапане ,и лапане!Създадоха политическа криза с помощта на мореплавателя-мравояд и сега си умират от кеф!Днес не са били на работа ,но ще вземат пари!Влизането в чакалнята на еврозоната,също им е трън в очите и не казват н и щ о!Да сте чули критика или хвалби по темата?Няма и да чуете!Те са трафиканти и контрабандисти и не обичат тези работи!
04.12.2020 22:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети