Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кристиан Кръстев: Столичната община въвежда спирки „по желание“

Общество

Кристиан Кръстев: Столичната община въвежда спирки „по желание“

Кристиан Кръстев: Столичната община въвежда спирки по желание - Tribune.bg
Снимка:

Столичната община въвежда спирки „по желание“ от 13 август, съобщава във Фейсбук профила си зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Пътуващите с автобусите 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат.

Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане. Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери. В превозните средства също ще бъдат разлепени стикери, показващи как се уведомява шофьорът при желание за слизане.

В сайта на Центъра за градска мобилност в раздел „разписания“ ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки „по желание“.

„Наесен ще предложа на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат „По желание“ по примера на редица европейски държави“, посочва Кръстев.

Целта е да се повиши средната скорост на градския транспорт, с което да се оптимизират както разписанията, така и разходите по тези линии. С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване е намаляло с до 10 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети