Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кристиан Вигенин спасява администрацията на НС от протестиращите, отмени всички комисии (ОБНОВЕНА)

Общество

Кристиан Вигенин спасява администрацията на НС от протестиращите, отмени всички комисии (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Протестиращите опитват пореден щурм

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин е наредил всички постоянни комисии да бъдат отменени, а администрацията да бъде изведена от сградата на парламента.

Причината е опита за щурм от страна на протестиращите, който беше осуетен, но не се знае за колко дълго ще бъде удържана тълпата от хиляди недоволни срещу „зелените сертификати“ пред Народтото събрание.

В момента в сградата освен Вигенин от БСП са Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева от ДБ. 15 души от протестиращите пък чакат на задния вход, за да бъдат допуснати за разговори. Те са категорични, че няма да се откажат от протестните действия докато сертификатите и мерките срещу коронавируса не отпаднат.  

Протестиращите заявиха, че ако до 15:00 часа не бъдат приети ще подновят протестните действия. Депутати от "Възраждане" излязоха и обясниха, че от ръководството на парламента нямат желание да провеждат разговори, което означава, че протестиращите ще опитат нов щурм. 

Недоволните на площада призоваха за гражданско неподчинение. "Да влезем вътре и от трибуната на Народното събрание да ги попитаме кога ще подадат оставка", допълниха протестиращите. 

Беше издадена заповед мъжете да минат напред, жените да се приберат в задните редици, а вместо през централния вход да опитат да влязат през страничните входове. Зад централните врати на парламента от НСО пък са наредили маси. 

Протестиращите призоваха Румен Радев отново да слезе сред народа с вдигнат юмрук и да ги подкрепи. 

От живите включвания на телевизиите стана ясно, че Кристиан Вигенин се е затворил в кабинета си, а двама служители на НСО стоят пред вратата, за да го пазят. От НСО са помолили и журналистите да си тръгнат, защото се очаквало да има кръвопролития.   


Топ новини

виж още

Актуална тема