Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КТ „Подкрепа“: Тестовете за учениците не засичат заразяването

Общество

КТ „Подкрепа“: Тестовете за учениците не засичат заразяването

Снимка:

Подготвя се национална анкета дали учебната година да започва от началото на септември

„Тревожно е, че тестовете, които се прилагат на учениците не са прецизни, за да хващат заразата. Тестовете са несъвършени.“ Това коментира за БНР Юлиян Петров, председател на  синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

„Това е така, защото всички учители и ученици, които в последствие се оказаха заразени, не бяха индикирани от тестовете. Затова голям смисъл от тях няма. Нека да ги има, ние не сме против тях, но българското образование е в плен на пандемията. А то трябва да излезе от този плен и да започне да се бори с посредствеността.“, допълни той и обясни:  

„Тук включвам всичко - дигитализация в училището, възпитание сред учениците, социализация на определени групи. А пандемията ще отмине и проблемите в нашето образование ще останат.“

„И преди съм казвал, училището трябва последно да бъде затваряно, ако има по-голям брой заразени с Омикрон“, допълни още Петров.

Юлиян Петров заяви още, че утре имат среща с министъра на образованието, на която ще посочат, че е необходимо преразглеждане на цялостната стратегия какво се прави в училището с оглед на пандемията. Включително за онлайн обучението на някои от учениците.

Подготвя се национална анкета дали учебната година да започне от началото на септември, на базата на обучението в други европейски страни.  


Топ новини

виж още

Актуална тема