Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кукушева: Хранителната промишленост е част от националната сигурност

Общество

Кукушева: Хранителната промишленост е част от националната сигурност

Кукушева: Хранителната промишленост е част от националната сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Извънредните мерки у нас може да продължат три месеца. За такъв сценарий се готвят от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите на председателя на браншовия съюз Мариана Кукушева пред bTV това не трябва да създава паника, тъй като България е една от държавите, които могат да задоволят цялото потребление и нужда от основни храни и напитки в страната.

Бизнесът в сферата на храните и напитките у нас е високо социално отговорен, посочи тя.

„Хранителната промишленост е част от националната сигурност и това българските потребители ще го разберат. С оглед на това обсъждаме дали да не предложим на правителството да се премахнат всякакви възможни огнища на заразата, да се замразят всякакви промоции в търговски обекти“, обясни Кукушева.

Причината е, че това води до струпването на много хора пред големите хранителни вериги, както и до излишно презапасяване и харчене на излишни средства.

„Ненужно се харчат пари. Няма смисъл в това, защото ние сме в състояние да задоволим нуждите на България не само три месеца напред, а до края на годината“, категорична бе Мариана Кукушева.

По думите ѝ няма данни за забавяне на доставките на хляб в страната с изключение на Банско вчера във връзка с пропускателния режим там за няколко часа.

„Има достатъчно хляб в България. Това е супер храната по време на криза и тя е гарантирана от нас“, допълни тя.

„На този етап сме поискали категорична подкрепа по места от публичната власт. Осигуряване на транзитни коридори през цялото денонощие за всички превозни средства, превозващи храни и суровини за хранителната и питейна промишленост“, посочи Кукушева.

На този етап от бранша за заредени с хигиенни защитни материали. Ако кризата обаче продължи по-дълго от месец, Мариана Кукушева заяви, че трябва да бъдат включени като индустрия, която продължава да работи непрекъснато,  в приоритетен списък за снабдяване с такива средства.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема