Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кунчев: Усилията оттук нататък ще са насочени към ефективен надзор

Общество

Кунчев: Усилията оттук нататък ще са насочени към ефективен надзор

Кунчев: Усилията оттук нататък ще са насочени към ефективен надзор - Tribune.bg
Снимка:

„Световната здравна организация е права по отношение на това, че чувството, което имаме, че всичко е приключило, е малко измамно. Мерките, които сме взели, трябва да останат в един по-дълъг период, за да сме сигурни, че няма да има завръщане на високите числа и на епидемичното разпространение”. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова ТВ.

„Считам, че за този сезон в Европа и на Балканите се върви към стихване на епидемията. Малко по-зле остават нещата в западната част. Просто трябва да сме внимателни”, допълни той.

Кунчев посочи, че най-песимистичният сценарий за България е да има нов пик на заразата, който да засегне не едно или две огнища, а по-голяма част от населението и по-обширна територия. „Нещо, което според мен е много малко вероятно”, подчерта обаче главният здравен инспектор.

Той обясни, че усилията оттук нататък ще са насочени към ефективен надзор и още при първото установяване на случай, да се реагира моментално. „Да откриваме контактните, да ограничаваме контактите и по този начин да не позволим масово разпространение”, уточни още Кунчев.

Кунчев коментира има ли опасност да се заразим с COVID-19 на морето. „На открито, при интензивно слънчево греене, ултравиолетовите лъчи са едни от най-ефективните дезинфектанти”, заключи доцентът.

Главният държавен здравен инспектор заяви, че 99% от здравната дейност у нас е възстановена

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети