Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Куп жалби в съда заради въвеждането на зеления сертификат

Общество

Куп жалби в съда заради въвеждането на зеления сертификат

Куп жалби в съда заради въвеждането на зеления сертификат - Tribune.bg
Снимка:

28 жалби са постъпили в Административния съд в София (АССГ) до вчера следобед, срещу заповедта на Кацаров за въвеждане на зелен сертификат като пропуск за големите магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите, съобщава „Сега“.

В по-голямата си част те  атакуват цялата заповед на служебния здравен министър като под една от жалбите са се подписали 41 адвокати от Варна. Според жалбоподателите заповедта за зелените сертификати нарушава закона, защото третира всеки граждани като заразоносител.  Друг аргумент, който се посочва, е  че сертификатът за ваксина, преболедуване или отрицателен ковид тест не удостоверяват, че гражданинът не е заразоносител към момента на представянето им, т.е. не гарантират ограничаване на разпространението на вируса.

Припомняме, че преди няколко дни Във Върховния административен съд (ВАС), също постъпиха  жалби срещу  въвеждането на зелен сертификат. Във ВАС има и три жалби срещу заповедта на образователния министър Николай Денков за онлайн обучение в общини, в които има повече от 750 болни от ковид на 100 000 души население.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати