Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Купиха „Ягуар"-а на столичната адвокатура за 12 722 лева

Общество

Купиха „Ягуар"-а на столичната адвокатура за 12 722 лева

Снимка:

Повече от три месеца и три наддавателни процедури продължи предлагането на колата

За 12 722 лева бе продадена колата „Ягуар“-а на столичната адвокатура. Повече от три месеца и три наддавателни процедури продължи предлагането му, но най-сетне се намери купувач за возилото на Софийската адвокатска колегия, пише lex.bg.

За първи път при последния търг бяха направени две предложения от двама кандидат-купувачи. След еднократно наддаване единият е вдигнал офертата си до 12 722 лв. и е спечелил.

Предстои днес адвокатският съвет да вземе окончателно решение за продажбата и сделката да бъде финализирана при нотариус.

„Ягуар“-ът беше купен през 2008 г., когато председател на САК беше Наталия Ценова и оттогава предизвиква противоречиви реакции сред столичните адвокати – според едни е символ на колегията, а според други – придобиването му е проява на парвенющина. Тогава колегията плати за него 150 000 лева, а освен това купи и специален регистрационен номер – САК 01 САС.

Автомобилът беше ползван от всички председатели на САК от 2008 г. – от покойните вече Ценова и Петър Китанов, а след това и от Ивайло Данов. Днес е на близо 128 000 км.

С встъпването си в длъжност новото ръководство на колегията, начело със Стефан Марчев, реши да продаде 13-годишната кола. През май тя беше предложена ексклузивно само за адвокатите от столичната колегия. Първоначалната цена беше 19 000 лв.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още