Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. КЗП: Има безпрецедентен политически натиск върху комисията

Общество

КЗП: Има безпрецедентен политически натиск върху комисията

КЗП: Има безпрецедентен политически натиск върху комисията - Tribune.bg
Снимка:

„Има политически натиск върху Комисията за защита на потребителите и опит да се блокира работата“. Това обяви на извънреден брифинг председателят на КЗП Иван Френкев.

„КЗП е един работещ орган, ползващ се с изключително високо доверие в българските граждани. Понякога сме единствените защитници на обикновените хора. Ще продължим да работим за интересите на българското общество”, обеща той.

Френкев посочи, че има опит за оказване на влияние върху Комисията за проведени проверки, част от нейните правомощия. „Опит едва ли не да се изкара, че ние сме разходвали ресурс залудо”, каза още директорът на КЗП.

Той обясни, че Министерството на икономиката и индустрията спира работата на Комисията с цел „да се дискредитира предишното управление” и „да се изкарат някакви политически дивиденти”.

„Може би трябва да попитате г-н министъра защо се опитват да се месят в работата на Комисията”, допълни Френкев.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е назначил проверка. „Имаме безпрецедентна ситуация, в която се търси се отговорност на КЗП защо си върши работата. Споменава се, че КЗП не е компетентна да извършва проверки за продажбата на райски газ”, уточни Френкев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати