Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лъч надежда за лечение на хората със СМА

Общество

Лъч надежда за лечение на хората със СМА

Снимка:

Сдружението на пациентите със спинална мускулна атрофия са провели среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Срещата е по настояване на пациентите.

„Министър Ангелов прояви истинска загриженост и показа съпричастност към нашия проблем, произтичащ от отказа на управителя на НЗОК проф. Салчев да даде положително становище за лечение на болни от СМА над 18 г. Получихме неговите уверения, че приема битката ни за живот присърце и ще предприеме необходимите стъпки за щастлива развръзка“, съобщават от сдружението в писмо до медиите.

„Днешната среща е първият лъч надежда за лечение и живот на болните над 18 г. Вярваме, че проф. Ангелов ще успее да я осъществи!“, категорични са пациентите.

Вчера СМА са изпратили писма до премиера и президента на България и са ги запознали с проблемите си.

„Позовахме се на правото си на живот и здраве, което е заложено в българската Конституция, и се надяваме и те да намерят механизмите, чрез които битката ни с чиновническото бездушие да бъде спечелена в името на живота ни! Благодарим Ви за подкрепата и ще продължаваме да Ви информираме за развоя на събитията!“, пишат от Сдружението на пациентите със спинална мускулна атрофия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още