Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лекари и сестри от „Пирогов“ – Мустафа Емин звъня няколко пъти в шокова зала и заплаши с последствия

Общество

Лекари и сестри от „Пирогов“ – Мустафа Емин звъня няколко пъти в шокова зала и заплаши с последствия

Лекари и сестри от Пирогов – Мустафа Емин звъня няколко пъти в шокова зала и заплаши с последствия - Tribune.bg
Снимка:

Медицински сестри и лекари разказват с писмени обяснения за скандала с Мустафа Емин в болница „Пирогов“ в края на август. bTV разполага с писмените обяснения на персонала, който е бил на смяна във въпросната вечер.

Обяснения са дали три медицински сестри, трима лекари и началникът на отдел „Сигурност“, който описва минута по минута видяното на камерите.

Съветникът на Тагарев искал имената на целия медицински персонал, за да ги дава на здравния министър

От записите става ясно, че Мустафа Емин и детето му пристигат в болницата в 19:20 часа, в 22:43 часа то е прието в шокова зала за обработка на рана на челото, а в 22:54 часа е предадено на родителите си, за да се приберат у дома.

Така става ясно, че престоят на семейството в болницата е около 4 часа.

Медицинският персонал, дал писмени обяснения по случая, споделя, че детето на Мустафа Емин е било в добро общо състояние, с рана на челото, без данни за кървене в момента. По това време още три деца са чакали за шев. Преди да дойде редът на детето на Емин, е дошло друго дете, което е било в тежко състояние, в шок, и според правилата то е било с приоритет.

Затова и семейството на Емин се налага да изчакат още.

Factcheck: Не медицинската сестра от Пирогов, а съветникът на Тагарев е див антиваксър

Мустафа Емин и съпругата му няколко пъти звънят на звънеца на шокова зала и прекъсват работата на медиците, става ясно от писмените обяснения на персонала и описа на камерите, направен от началника на отдел „Сигурност“.

„Първият път излязох аз и отново обясних, че трябва да изчакат заради спешното дете в залата, при което той ме попита дали трябва да занимава министъра на здравеопазването. Отговорих, че това е негово право“ – пише в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях. „Придружителите на детето попитаха дали сега, ако се обадят на министъра на здравеопазването, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър в момента няма да промени нашето поведение“, пише лекарят, който е бил шеф на екипа в конкретната вечер. Друга медицинска сестра пък посочва  „в момент на афект отправи заплахи, без обясними за мен причини, че сега говорил с министъра на здравеопазването и щяло да има последици“.

Документите от проверката, включително писмените обяснения на персонала, са изпратени до комисията по здравеопазване в НС.

 

Тагарев за случая със съветника му: Версиите се разминават съществено


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мустафа Емин
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети