Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лекарите: ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте мерките за безопасност!

Общество

Лекарите: ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте мерките за безопасност!

Лекарите: ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте мерките за безопасност! - Tribune.bg
Снимка:

Точно в 20:00 часа големите столични лечебни заведения излязоха са призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки.

Начело с директора на болницата проф. Асен Балтов, дежурните медици от Спешното отделение в Пирогов застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

"Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.

Участниците в акцията отправят апел към обществото: Да си помогнем взаимно!, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н.

Пазете се, пазете близките си! Само с общи усилия ще победим заразата!"

В инициативата се включиха и лекарите от ВМА.

"ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте мерките за безопасност!

Бъдете отговорни: пазете себе си, за да предпазите и другите!

Здравето е основна ценност – нека го съхраним! И Вашето, и нашето! Ние всеки ден рискуваме живота си и този на близките си, излагайки се на заразата! Това е наш дълг, призвание, мисия...

Но! Не е задължително да си положил Хипократова клетва, за да спасиш живот...

ЧУЙТЕ НИ: Само отговорното поведение ще ни запази здрави! Защото COVID-19 е опасен за всички нас!

ВЯРВАМЕ, че с общи усилия и чрез съзнателно отношение към проблема, ще успеем да преодолеем и това предизвикателство!"

Точно в 20:00 часа екипът на "Пирогов" се присъеди към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки!
Начело с директора на болницата проф. Асен Балтов, дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.
Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.
Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.
Участниците в акцията отправят апел към обществото: “Да си помогнем взаимно!”, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н.
Пазете се, пазете близките си! Само с общи усилия ще победим заразата!

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Честно ще си кажа, че се разплаках, като ги видях. Наистина ли не осъзнаваме какво се случва и какво се иска от нас?! То не е много, но е изключително важно...
28.10.2020 06:03 / Отговор
Mihaela Всичко това дойде от хората, които многократно погазваха мерките,а и ги даваха по БНТ,комунягите не носеха маски в Парламента,метежа на площада,Манганова идр. Горките лекари,горките ние. Нали вируса беше политическо игра ,за да бъдат спрЯни протестите, според Гадев-резидента.
28.10.2020 07:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети