Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лекарският съюз с позиция за починалото в Сливен дете: Не приемаме скандиранията „Убийци“

Общество

Лекарският съюз с позиция за починалото в Сливен дете: Не приемаме скандиранията „Убийци“

Лекарският съюз с позиция за починалото в Сливен дете: Не приемаме скандиранията Убийци - Tribune.bg
Снимка:

Лекарският съюз излезе с позиция по повод протестите и обвиненията след смъртта на починалото дете в Сливен. "Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания „Убийци!“, казват медиците от регионалната колегия на БЛС в града, разпространена до медиите.

„Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта. МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие. Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение“, се посочва още в документа.

15-годишното момиче почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит, а два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта ѝ.

Окръжна прокуратура - Сливен, постанови проверка по случая.


Топ новини

виж още
Актуална тема