Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Леопард ухапа по пръстите момиче при опит за селфи в зоопарка във Варна

Общество

Леопард ухапа по пръстите момиче при опит за селфи в зоопарка във Варна

Леопард ухапа по пръстите момиче при опит за селфи в зоопарка във Варна - Tribune.bg
Снимка:

Пореден случай на опит да бъдат пипани или хранени животни в зоопаркове в страната завърши с инцидент.

Във варненския зоопарк момиче е било ухапано по пръстите от леопард. Инцидентът е станал в зоопарка в град Варна на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от атракциона.

Девойката се опитала да си направи снимка как докосва намиращите се в клетката хищници.

По време на рутинен обход пазачът на зоопарка забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи опасното селфи.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда.

Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.

Молим Ви да спазвате нашите правила при посещение на зоопарка, за да бъде вашето преживяване приятно, а ние – спокойни, напомнят от зоопарка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети