Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Летище София започва проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл

Общество

Летище София започва проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл

Летище София започва проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл - Tribune.bg
Снимка:

„Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София“, заявиха от летището.

Летище София започва пълна проверка след публикация на вестник „Дейли Мейл“, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

„Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно“, обявиха от летище София вчера следобед на страницата си във Фейсбук.

Според „Дейли Мейл“, при пристигане на летището митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната манекенка.

Източници твърдят, че Наоми е била „много разстроена“ от случилото се и е била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване, защото е чернокожа. „Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София“, разказа пред „DailyMail“ приятел на модела.

От изданието отбелязват още, че персоналът на летище София не е отговорил на многократните им искания за коментар.


Топ новини

виж още
Актуална тема