Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Личните лекари очакват до края на седмицата официални препоръки за ваксинирането

Общество

Личните лекари очакват до края на седмицата официални препоръки за ваксинирането

Снимка:

Д-р Любомир Киров: Това е начин да се внесе ред и спокойствие

Личните лекари очакват до края на седмицата официални препоръки за ваксинирането, обяви пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

„Хората се обаждат, посещават ни, заявяват желание за ваксиниране. Към РЗИ подаваме броя на желаещите хора. Това упражнение ще се повтаря във времето. Как ще се организира ваксинирането и как ще се правят ваксините - това ще се реши, когато е ясно колко точно ще са желаещите да се ваксинират“, посочи д-р Киров.

По думите му тези дни личните лекари се очаква да получат ясни индикации какво и как да се прави в процеса на ваксиниране. „Това е начин да се внесе ред и спокойствие“, коментира медикът. Той бе категоричен, че GP-тата нямат желание да пречат на ваксинирането.

„Има много изписано, но трябва да се направи синтез, да се официализират предписанията. Помолили сме Министерството на здравеопазването и Агенцията по лекарствата, времето изтича, до 5-6 дни трябва този документ да е готов“, увери д-р Киров. Като потвърждение на думите си той даде пример за променящите се обстоятелства с удължения срок между двете ваксинации при препарата на „Астра Зенека“.  


Коментари (1)

Трифонич Тъй, тъй! Обзалагам се, че скоро ще изхвърляме ваксини с изтекъл срок на годност...
15.02.2021 12:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още