Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българската армия изпълнява задълженията си в условията на въведени противоепидемични мерки

Общество

Българската армия изпълнява задълженията си в условията на въведени противоепидемични мерки

Българската армия изпълнява задълженията си в условията на въведени противоепидемични мерки - Tribune.bg
Снимка:

Поддържат се в готовност силите, определени за усилване на охраната на държавната граница

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 13 март 2020 г. е създаден ред за изпълнение на конституционните задължения на Въоръжените сили в условията на въведени противоепидемични мерки, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Във военните формирования се провеждат всички дейности, свързани с бойната и мобилизационна готовност. Продължава носенето на дежурство във Въоръжените сили съгласно Устава за войсковата служба. Поддържат се в готовност силите, определени за усилване на охраната на държавната граница, както и за съвместни действия с органите на МВР за противодействие на тероризма, в случай на необходимост. Поддържат се в готовност и специализираните военни екипи за изпълнение на задачи по третата мисия на въоръжените сили в помощ на населението.

Войсковият живот във военните формирования и работата на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната са организирани в съответствие с указанията на началника на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили относно въвеждане на противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19 сред личния състав. Въведени са практики за дезинфекция на работните помещения за опазване на здравето на личния състав.

Предвид въведените противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на новия коронавирус е забранено влизането на външни лица в сградите на Министерството на отбраната на улици „Дякон Игнатий“ , „Иван Вазов“ и булевард „Тотлебен“ в София. Приемната на Министерството на отбраната е затворена за посетители. Гражданите могат да заявяват административни услуги по реда, указан в рубрика „Административно обслужване“ в официалната интернет страница на Министерството на отбраната или чрез портала за предоставяне на електронни услуги на адрес http://elservices.mod.bg:88/.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети