Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Литиево-йонна батерия е подпалила пожара в завода за боклук на София

Общество

Литиево-йонна батерия е подпалила пожара в завода за боклук на София

Литиево-йонна батерия е подпалила пожара в завода за боклук на София - Tribune.bg
Снимка:
пожар, пожарна

Снимката е интерпретативна

Най-вероятната причина за възникването на пожар в завода за отпадъци е възпламеняване на литиево-йонна батерия, която се е намирала в отпадъците. Това се посочва в съобщение на Столичното предприятие за третиране на отпадъци, публикувано на сайта на предприятието.

В 2:20 ч. тази сутрин е забелязан пушек от една от линиите, която свързва сграда „Биосушене" и сграда „ Производство на RDF-гориво". Бързата реакция на работниците и аварийните екипи са предотвратили по-големи поражения. Инцидентът е локализиран и овладян. Няма опасност за здравето на хората и риск за околната среда.

Допълва се, че екипите на терен са спазили стриктно процедурите и правилата при възникване на застрахователно събитие, застрахователите са уведомени по надлежния ред. От предприятието благодарят за бързата реакция на всички от дежурната смяна, участвали в овладяването на инцидента.

Седем пожарни коли са изпратени на мястото на инцидента и около 6:00 ч. ситуацията е била овладяна, казаха за БТА от пресслужбата на МВР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати