Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лора Крумова се връща на екран по Нова телевизия с авторско предаване

Общество

Лора Крумова се връща на екран по Нова телевизия с авторско предаване

Лора Крумова се връща на екран по Нова телевизия с авторско предаване - Tribune.bg
Снимка:

То започва от есента и ще е конкуренция на Светослав Иванов по бТВ

Лора Крумова се връща на екран по Нова телевизия със свое авторско предаване, на което ще бъде и водещ. 

„На фокус с Лора Крумова“ ще се излъчва всяка седмица, като дава заявка за силна публицистика и журналистическа проницателност, пишат в съобщение от медията.

Ще може да го гледате в следобедните часове в неделя и ще стартира в ефира на Нова тв от есенния телевизионен сезон.

„Всички познават Лора Крумова и нейните професионални качества. Завръщането ѝ в семейството на NOVA е ясен знак за журналистическия стандарт, който налагаме“ – коментира Илия Дафов, главен продуцент „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп.

„Връщам се в часови пояс, който познавам добре. Вълнувам се от това, което предстои“ – каза Лора Крумова.

Журналистическата кариера на Лора Крумова е свързана с NOVA в продължение на повече от 10 години.

В медията започва като външнополитически репортер. Пет години по-късно вече е лице на сутрешния блок „Здравей, България“, където има  професионалния шанс да си партнира с емблематичните журналисти Георги Коритаров и Милен Цветков. През пролетта на 2015 година, заедно с Галя Щърбева, дава начало на авторското предаване „Комбина“. Зрителите я познават и като водещ на уикенд формата „Събуди се“. През годините е била автор и водещ на предаванията „Тази събота“ и „Тази неделя“, както и зам. главен редактор на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по бТВ.

Тя е копродуцент на поредици от документални филми в три национални кампании срещу купуването на гласове (Разследваща журналистика – Местни избори – Кметове на фокус/2015; Гражданско общество срещу купуването на гласове/2013; Разследваща журналистика срещу купуването на гласове/2011). През 2015 година е обявена за Жена на годината в категория „Медии“ в традиционния конкурс на сп. GRAZIA.

Лора Крумова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2003 година заминава на едногодишна специализация по журналистика в Аризонския държавен университет, САЩ. Тя е съосновател на магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети