Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лукс в тайнствен апартамент в болница „Лозенец”, имало джакузи и сауна

Общество

Лукс в тайнствен апартамент в болница „Лозенец”, имало джакузи и сауна

Лукс в тайнствен апартамент в болница Лозенец, имало джакузи и сауна - Tribune.bg
Снимка:

Скандал разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”. Оказа се, че в нея има жилище фантом с джакузи и сауна, както и със специален асансьор с чип. То е било под ключ и досега никой не знаел за него, съобщава Нова телевизия. 

Сегашното ръководство не знае кога и с каква цел е обзаведеното луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало.

Апартаментът се намира на последния етаж на болницата, разположен е в коридор между операционните и отделението по ортопедия. По думите на настоящото ръководство става дума за около 500 квадрата. Оттам твърдят, че за помещението няма документация в болничния архив.

Според тях никой от болницата не е имал достъп до въпросното място, не е ясно и с какви средства е построено.

Пред Нова телевизия бившият и дългогодишен директор на болницата проф. Любомир Спасов обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет, чиято учебна база е и болница „Лозенец”.

Петстайният луксозен апартамент се намира над отделението по реанимация, разказва директорът на болницата.

От години за съществуването му се носели легенди из болничните коридори, но никой не го е виждал допреди няколко месеца, твърди д-р Христо Стоянов - сегашният директор на лечебното заведение. От болницата свикват вътрешна комисия. 

„Това помещение беше отворено от ключар в присъствието на тази комисия. Липсват каквито и да било документи – финансови, проектантска документация, архитектурна документация – нищо не съществува в архива на болницата. По предварителна оценка това са около 500 квадрата, няколко помещения. До него се стига само с един асансьор, който е с чип. Никой от болницата няма достъп до това ниво”, обясни д-р Стоянов.

По думите на директора на лечебното заведение, след като са отключили апартамента, се е оказало, че в него липсва голяма част от оборудването, а вътре били намерени „необясними неща”. „Шкафовете в момента са празни. Има остатъци от апаратура, която вероятно е служела за някакъв вид наблюдение в структурата”, поясни д-р Стоянов.  В така наречения апартамент има и още две стаи, които според предположенията на лекарите са служели за трапезария и спалня. Сегашното ръководство на болницата е сезирало полицията и държавното обвинение.

От Софийската градска прокуратура обявиха, че с постановление от 08.06.2023 г., деловодно изведено днес, наблюдаващият прокурор в СГП е изпратил преписката по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за престъпление по чл. 201 НК (длъжностно присвояване).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати