Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Льо Фигаро“ със статия за София: „Защо не София? Артистичен и различен уикенд в столицата на България“

Общество

„Льо Фигаро“ със статия за София: „Защо не София? Артистичен и различен уикенд в столицата на България“

Льо Фигаро със статия за София: Защо не София? Артистичен и различен уикенд в столицата на България - Tribune.bg
Снимка:

„Сложна културна мозайка“. София - място привлекателно за туристи, със своите забележителности и „днес тя заслужава да бъде открита“. Това думи в статия на „Лю Фигаро“, посветена на София.

Изданието представя българската столица през погледа на туриста с местата, които можете да видите, от древната античност, през Ренесанса до днешно време. Вкусните храни, които задължително трябва да опитате. Градът е едновременно един от най-древните в Европа и жив динамичен съвременен град.

„Ако в началото на ХХ век Албер Лондр е видял в София само едно спокойно градче, днес тя заслужава да бъде открита“, пише изданието.

Статията вижда пъстрото архитектурно богатство на града „Разноликата София“, събрал различни културни пластове. „Религиозната София“ от катедралата „Александър Невски“, храма „Света София“, дал името на града и малката черква „Света Петка“.

„За да усетите вкуса на София, трябва да опитате кухнята! Богата и разнообразна, тя е живо свидетелство за гръцкото, турско и славянско влияние, които съставят българската идентичност. Продуктите са много пресни, обикновено местно производство и на съвсем достъпни цени. Невъзможно да не се влюбите.“


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Франция, статия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати