Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Махат автокъщата и ресторанта от Борисовата градина

Общество

Махат автокъщата и ресторанта от Борисовата градина

Махат автокъщата и ресторанта от Борисовата градина - Tribune.bg
Снимка:

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

„След дълги съдебни спорове Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.  На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от „ЕВРО-2007“ ЕООД и собственост на „МЕГА 2020“ ООД. В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване“, информира тя.

Окончателно са спечелени и делата срещу „Софтрейд 2003“ ООД за премахване на 6 чадъра от метална конструкция с 6 стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата.

„По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на „Софийски имоти“, които са ги отдавали под наем“, казва кметът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети