Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Македонка отнесе бариерата на ГКПП-Гюешево, арестуваха я след преследване

Общество

Македонка отнесе бариерата на ГКПП-Гюешево, арестуваха я след преследване

Македонка отнесе бариерата на ГКПП-Гюешево, арестуваха я след преследване - Tribune.bg
Снимка:

Жената била във видимо неадекватно състояние, блъснала и две патрулки

39-годишна водачка на „Ситроен“ с швейцарска регистрация не се е подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка, с висока скорост е преминала през ГКПП – Гюешево, като е повредила бариерата, не е спряла за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.

Служителите подали сигнал към дежурната част в ОДМВР – Кюстендил, и при влизане в града, отново не се подчинява на полицейски сигнал за спиране, ударила се е в служебен автомобил на РУ Кюстендил, спряна е след минути преследване по ул. „Спартак“ и след удар в друг служебен автомобил.

Служителите на реда са установили, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария, във видимо неадекватно състояние е била, закарана е в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Действията по започнатото досъдебно производство се осъществяват под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил, взета ѝ е кръв за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.

По-късно от прокуратурата също съобщиха, че се води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.

"Гражданка на Република Северна Македония, преминала през ГКПП Гюешево без разрешение на надлежните органи на властта на 15 май. Тя не изпълнила полицейски разпореждания, като не спряла на подадения й сигнал от служители на РУ на МВР гр. Кюстендил. Стигнало се до принудителното ѝ спиране в района на кв. „Могилата“ в гр. Кюстендил. Междувременно, шофирайки, чуждата гражданка повредила и два полицейски автомобила. Поради факта, че жената била в неадекватно състояние, бил повикан екип на ЦСМП към МБАЛ гр. Кюстендил. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил ѝ направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19. Взета ѝ е била кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества. Понастоящем същата е настанена в болнично заведение в града".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети