Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Македонски журналист: Македонското МВР разполага с много малко информация, което е осъдително

Общество

Македонски журналист: Македонското МВР разполага с много малко информация, което е осъдително

Снимка:

Оливер Спасовски се обръща към нацията през социалните медии, което не е правилно според мен, споделя Атанас Величков

„Ние се информираме за случващото се около тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“ от българските медии. „Последното нещо е Фейсбук статус на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски, той се обръща към нацията през социалните медии, което не е правилно според мен. Той информира в този пост, че след телефонен разговор с българския си колега Бойко Рашков, македонското МВР вече е на път към мястото на трагедията“, каза пред БНР Атанас Величков, главен редактор на македонския сайт „Трибуна“.

„Разбрах, че близки на загиналите са пред туристическата агенция, организирала екскурзията и търсят отговор на трагедията.

Имаме информация, че има загинал човек от Прешево и загинал с белгийско гражданство. Проблемът е, че в момента македонското МВР разполага с много малко инфирмация, което е осъдително, според мен.

Допреди малко те в изявление за македонски медии казват, че няма информация дали фирмата „Беса Турс“ е само превозвач или е организатор на екскурзията.

От изявлението на министъра на външните работи на Албания става ясно, че има загинали албанци от Северна Македония“, каза още в Величков.

„За мен е осъдително, че толкова много часове след трагедията министърът на вътрешните работи на РСМ обяснява с пост във Фейсбук съчувствие, вместо да даде отговори за автобуса - техническа изправност, да се намерят собствениците на агенцията - нищо от това досега не е ясно. Едидинствено се знае, че фирмата е имала представителство в Кюстендил, регистрирана е през 2012 година в Македония, в село Рашче...“, посочи още Величков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема