Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Малки летища с подходящо оборудване ще могат да обслужват международни полети

Общество

Малки летища с подходящо оборудване ще могат да обслужват международни полети

Снимка:

НС прие промени в Закон за гражданското въздухоплаване

С промените в Закон за гражданското въздухоплаване народните представители регламентираха условията за експлоатация на безпилотните въздухоплавателни средства и въведоха нова класификация на летищата, с което се регламентират „международни летища за обслужване на авиация с общо предназначение“. Така някои малки летища, които към настоящия момент са летателни площадки, ако разполагат с подходящо оборудване и отговарят на изискванията съгласно нормативната уредба, ще могат да обслужват международни полети от авиацията с общо предназначение.

Народното събрание прие на първо четене промените в Закон за гражданското въздухоплаване, за да транспонира директиви на ЕС относно авиационната безопасност и сигурност. Въвеждат се и нови изисквания за организациите, които обучават пилоти.

В новите текстове се предвижда и административно облекчение за операторите, според които летищните такси, които се определят от летищния оператор, при влизането им в сила следва да бъдат публикувани единствено на сайта на оператора.

С 91 гласа "за", 0 против и 26 „въздържали се“ депутатите приеха на първо четене промени в Закона за гражданското въздухоплаване.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още