Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Малките посланици на Книговище и любовта към четенето

Общество

Малките посланици на Книговище и любовта към четенето

Малките посланици на Книговище и любовта към четенето - Tribune.bg

Книговище представиха своя нов посланик Димитър Борисов. Той споделя за своята страст към четенето и за опознаването на света през редовете на всяка нова книга:

В момента чета "Под игото". Пренасям се в събитията, свързани с подготовката и избухването на Априлското въстание и готовността на народа да се бори за свободата си. Гордея се със славното ни минало!

Имам много любими книги. Може би бих посочил "Малкият принц" на Антоан дьо Сент- Екзюпери. Това е книгата, която ме е впечатлила още от първи клас. По много интересен начин авторът се опитва да внуши на децата важни теми за приятелството, грижата към другия и обичта. Това са и въпроси, които вълнуват и възрастните, поради което наистина е книга не само за деца, но и за възрастни. С радост се връщам да я чета отново и отново! Вече няколко пъти съм я чел и откривам нови моменти в нея, на които преди това не съм обръщал внимание! Това е и книгата, която бих препоръчал на моите приятели. Това, което искам да кажа на моите приятели с тази книга, че "..човек вижда добре единствено със сърцето си. Най-важното е невидимо за очите.".

Много съм благодарен за получената награда – Посланик на четеното на Книговище! Приех я с ентусиазъм и отговорност. Мисля, че все повече деца трябва да бъдат посланници на четенето, защото като, че ли децата забравят да четат книги. В днешния динамичен и променен свят все повече се обръщаме към дигиталните устройства, дигитални книги, но удоволствието да изчетеш поредната книга на хартия е много по-голямо! Трябва всички ние да се стремим да четем повече и повече, за да бъдем по-знаещи и по-можещи.

Запалил съм мои приятели да четат и всички те вече четат много книги. Често

коментираме какво сме прочели и какво ни е впечатлило в прочетената книга.

Учителката ни - госпожа Огнянова в 7 СУ „Св. Седмочисленици" също ни стимулира да четем книги още от първи клас. Много й благодаря за всеотдайността и желанието да ни направи умни, знаещи и можещи хора! Интересът ми към книгата и към Книговище го запали именно г-жа Огнянова!

Във въпросниците на Книговище ми харесва това, че те ни помагат да запомним основните моменти от прочетената книга. Те са много забавни и те карат да прочетеш още една книга, за да попълниш поредния въпросник. За мен те са като игра! За мен те са стимул за четене! Много ми харесва и рубриката на Книговище – Новините на детски език, която навършва една година от създаването й. Новините се представят по много достъпен и интересен начин. Може да се научи много!

Моята тайна сила да чета повече се крие в мотивацията да науча повече за света, хората, случващото се около мен!

На моите връстници, които не обичат много да четат, бих им казал, че не е важно колко игри си изиграл или филми си изгледал. Важно е колко книги си прочел, защото според мен книгата е не само миналото и настоящето, но и бъдещето!

На младите читатели бих препоръчал да започнат да четат повече и никога да не спират да четат! Знанието е в книгите! Успехът и бъдещето са в книгите!

За мен книгите са знание, богатство, светлина!


Топ новини

виж още
Актуална тема