Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мангъров за COVID-19: Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност

Общество

Мангъров за COVID-19: Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност

Снимка:

Ще се изследвам, ако имам симптоми, каза лекарят

„Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност – той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано.“ Това е част от коментара на доц. Атанас Мангъров часове, след като водещият от националната телевизия – Георги Любенов, съобщи, че е положителен за коронавирус, а лекарят е бил негов гост. „Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам“, каза Мангъров.

Според него няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото „това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица“.

По думите му всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира. Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи. Той подчерта категорично, че ще ходи и при пациентите си, сред които пък имало деца с гноен менингит. И посочи, че Любенов не е единственият с положителна проба, с когото е контактувал.

Коментира и нарастващия брой заразени от последните дни: „Тази информация не се предатвя правилно – колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истински болните хора с а в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера“.  


Коментари (4)

коментар Все едно другаря на снимката да болен от covid 19, раково заболяване, и от амнезия, и да казва......нищо ми няма, нищо ми няма, нищо ми няма.....,да чукна на дърво и се чука по главата и казва :"Дааа влез"!!!
14.10.2020 08:20 / Отговор
ИНТЕРЕСНО: РОДИТЕЛИТЕ НА МАНГЪРОВ, КОНТАКТНИ ЛИ СА С НЕГО ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ИЛИ ГИ Е ИЗОЛИРАЛ НА СИГУРНО МЯСТО, В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ТВЪРДЕНИЯТА СИ
14.10.2020 10:27
Bad Co На този трябва да му махнат трите букви преди името! Колкото по-рано са хванати симптомите на Ковид, толкова по-лесно ще се наложи лечението! Докато за теста за бременност, този явно вижда само абортите
14.10.2020 08:28 / Отговор
Само като му видя физиономията на този другар и няма как да му повярвам...
14.10.2020 09:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още