Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Манолова се снима в поле от коноп, обяви го за плантация с марихуана

Общество

Манолова се снима в поле от коноп, обяви го за плантация с марихуана

Снимка:

Според лидерката на „Изправи се.бг“ Борисов е засадил марихуана на Околовръстното и трябва да подаде оставка

Лидерката на „Изправи се.бг“ Мая Манолова победоносно обяви, че е открила огромна плантация от марихуана на 12 км. от София. Тя заявява в лайф във Фейсбук, че Борисов трябва да се оттегли като премиер, защото се отглеждат наркотични вещества близо до София. С нея беше ландшафтен архитект, който потвърди в ефир, че ставало дума за растението индийски коноп, което е популярно като марихуана.

Каква точно разновидност на конопа е заснета в нивата може да се определи само от експерти. Усилията на бившата депутатка от БСП обаче ѝ навлече присмех в социалните мрежи, тъй като индустриалният коноп е напълно легален в страната. Той е продукт с широко приложение – използва се в производството на влакна, трици, семена и фармацевтични продукти, леки хартии, изолационни материали, биокомпозити, като постелка за спане на фермерски животни и дори в строителството.

Дивият вариант на растението пък е изключително разпространен като плевел по нашите земи. В миналото хората са го отглеждали за производство на конопи, въжета, платове и рогозки.

И двете нямат основното свойство на марихуаната – в тях липсват психотропни вещества.

Цветанка Андонова: Това е канабис Сатива - обикновен коноп, явява се като плевел в насажденията... Нашите дядовци и баби са го използвали за изработването на канап и др. изделия. Това не е канабис индика... От този коноп не се произвежда марихуана. Вземете с вас специалист-ботаник!

Владимир Огнянов: Здрасти, бе Мая Манолова! Да се снимаш пред плантация с индустриален коноп или диворастящ /все тая/ и да обвиниш Бойко Борисов, че е посадил марихуана по околовръстното, е толкова жалко, че Бареков и Марешки стоят като напълно легитимни представители от системните партии.

XXI век да водиш война, по принцип, с природен ресурс и индустрия за няколко стотици милиарда долара, само показва, колко мъничък политик си.

Тоталната липса на хоризонт и мислене в мащабите на област Кюстендил, прозират от всяко действие на гражданката Манолова.

Иван Минчев: хаха само дето това е индустриален коноп и е разрешен за отглеждане. От него се правят платове и още куп работи. Няма нищо общо с употреба

Георгис Василис: питай баба си. По нашия край го наричат гристи и са правили въжета от него  


Коментари (24)

кесо Партийната лидерка на партия "Изправи го.бг" с вид на дългогодишна "труженичка" на Околовръстното и "Лъвов мост" би следвало да бъде доволна от протеста щото край него може да научи и нещо полезно. Изглежда покрай голямата "слежубна заетост" в реализацията на разни костинбродски и други афери не й остава време за образоване. Сега обаче й се открива такава възможност и да се надяваме, че ще изкаже благодарност на хората от мрежата които се грижат за нейното духовно обогатяване. Знае Майчето - "който се учи, той ще сполучи".
21.08.2020 13:39 / Отговор
край на цитата Пъпчивата Мая - казаня за ракия в Обеля.
22.08.2020 21:43
По-по-най Жалък, по-жалък, най-жалък... Мая Манолова
21.08.2020 13:44 / Отговор
Анастас #МаяМАЗОЛОВА

#МАЗОЛглиШев

Мазолести Помияри

(поетично-мазолесто)
21.08.2020 21:58
ХАХА Мая Манолова си е тръгнала от село, но селото не си е тръгнало от нея :)
21.08.2020 13:50 / Отговор
Гневна Мая, преди да се изтипосаш пред конопчето не си ли напълни торбички със зелена маса. Браво на този, който ти подложи тази динена кора, да ти стане и на теб каква лейка си
21.08.2020 14:07 / Отговор
столичанин Бра..ио ненаситна да вземеш да си седнеш на иб...я по...н пъпчив задник и стига си метлосвала като обран евреин из цяла България и където минеш да омирисваш с осанката си.Защо не си стоиш при падналата незнаейки как смукачка Инджова и педерунгелчето Зарята и да си смучете спокойно ,а си тръгнала да буниш народа.Нали ти стана ясно ,че нито твоите те искат,нито читавите хора могат да те понасят.Жал ми е за Анчо ,морски човек се скри засрамен заради твоите ку....ски изцепки.Скрий се в марихуаната и повече въобще не се показвай. Прибирай и ония умирисници от палатките ,че осмърдяха центъра на Столицата.
21.08.2020 14:30 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още