Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мариана Тошева, работила за Хелзинския комитет и БЧК, става председател на агенция за бежанците

Общество

Мариана Тошева, работила за Хелзинския комитет и БЧК, става председател на агенция за бежанците

Мариана Тошева, работила за Хелзинския комитет и БЧК, става председател на агенция за бежанците - Tribune.bg

Петков освободил Петя Първанова, защото не бил доволен от резултатите ѝ

Кирил Петков е поискал оставката на Петя Първанова като председател на Агенцията за бежанците заради незадоволителни резултати през годините, недостатъчна технологична и експертна обезпеченост и готовност за справяне с бежански кризи.

„Въпреки, че само през последните 3 години на Агенцията са били осигурявани средства в размер на 50 млн. лв., както от европрограми, така и от държавния бюджет, липсва изграден капацитет и ресурси за управление на ситуацията с разселените от Украйна лица”, пишат от МС.

 

След привикване в МС Петя Първанова напуска Агенцията за бежанците

За нов председател на ДАБ е назначена Мариана Тошева. Тя има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като Координатор на проект на ВКБООН „Местно заселване на бежанци в България“ още пред 1993 г., по-късно се присъединява към Български хелзински комитет като „Заместник директор на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 г. до съвсем скоро е изпълнявала длъжността Програмен мениджър на Бежанско мигрантска служба на Български червен кръст.       

Г-жа Тошева умее да управлява и координира екипи и проекти, тя е позната със своята толерантност и способност да общува с хора от различни култури и среди, притежава опит в работата в мултикултурен екип. Владее немски, английски и руски езици, изтъкват от пресслужбата на правителството. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети