Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Марина Стоименова е новият главен редактор на „Евронюз България“

Общество

Марина Стоименова е новият главен редактор на „Евронюз България“

Марина Стоименова е новият главен редактор на Евронюз България - Tribune.bg
Снимка:

Бившият кадър на Нова телевизия има 13 години опит зад гърба си

Бившият репортер, водещ и продуцент на Нова телевизия Марина Стоименова е назначена за главен редактор на „Евронюз България“ – както ще бъде прекръстена телевизия „Европа“ скоро.

Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управление на медиите. Работила е за една от най-големите телевизионни марки на българския пазар – NOVA. Тя е добре позната на зрителите в България като водещ и има сериозен опит в новини и актуални предавания, съобщава на страницата си във Фейсбук „Евронюз България“.

Тя има огромен опит в политическия ресор, както и на „терен“ - позната е като един от българските журналисти, отразявали някои от най-големите терористични атаки, природни бедствия и политически събития из цяла Европа. Марина е завършила Журналистика, а тази академична година ѝ предстои дипломиране по специалност „Политология“.

Стоименова е била избрана след конкурентен и строг процес на подбор като тя ще извършва задълженията си в София, но е служител на „Евронюз“. Тя ще бъде гарант, че всички процеси се случват в съответствие с редакционната линия и ценности на компанията.

„Марина докладва на  мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали - Франсоа Жиняk – в Лион, Франция“, се уточнява в публикацията.

„Евронюз България“ ще разпространява местни, регионални, национални и международни новини чрез телевизията и дигиталните си платформи.

Очаква се излъчването да започне през първото тримесечие на 2022 година.

В световен мащаб Евронюз излъчва в 160 държави и се разпространява в почти 400 милиона домакинства.

67% от тях са в Европейския съюз и Великобритания. Всеки месец „Евронюз“ достига до над 145 милиона души чрез телевизионните си канали и дигиталните си платформи, според данните на Global Web Index (2020), се посочва още в съобщението.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати