Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мария Габриел подкрепи кампанията „Посади надежда“

Общество

Мария Габриел подкрепи кампанията „Посади надежда“

Снимка:

Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми

„Изразявам силната си подкрепа за благотворителната кампания за закупуване на живи елхи „Посади надежда“ на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева." Това написа в профила си във Фейсбук Мария Габриел.

Днес в Министерството на земеделието, храните и горите беше даден старт на благотворителната кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата, съобщиха от МЗХГ.

Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

По думите на Мария Габриел тази кампания е символ на това, че наука и надежда вървят ръка за ръка. Тя е също силно послание за опазване на околната среда.

„Тази седмица Европейската комисия ще публикува първата си комуникация по отношение на Зеления пакт. Пожелавам елховите горички на надеждата да са знак как нашето поколение трябва да има грижата не само да предвижда бъдещето, но най-напред да го прави възможно за децата“, категорична е тя.

В своята публикация Мария Габриел казва още, че да сбъднеш мечта, да дариш надежда и да се погрижиш за следващото поколение е наша обща отговорност.

„И тази кампания е силна заявка за това. Вярвам, че всички приготвени 10 000 елхички ще украсят домовете на хиляди български семейства и така ще подпомогнат раждането на нов живот“, пише Габриел.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още