Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мария Неделчева-Габриел: Дигиталните технологии помагат за лечението на деца с увреждания

Общество

Мария Неделчева-Габриел: Дигиталните технологии помагат за лечението на деца с увреждания

Мария Неделчева-Габриел: Дигиталните технологии помагат за лечението на деца с увреждания - Tribune.bg
Снимка:

Еврокомисар Мария Неделчева-Габриел посети строящия се Дневен център за подкрепа на деца с увреждания в Харманли. Той се прави по ОПРР със съфинансиране от държавния и общинския бюджет.

„Правим всичко възможно да създадем условия за рехабилитация и социализация на децата с увреждания и техните семейства“, каза кметът на община Харманли Мария Киркова.

„Трябва да се възползваме от дигиталните технологии и да ги внедрим в този Център , защото позитивните резултати от тях при работа с уязвими групи е доказана“, заяви Мария Неделчева-Габриел. Тя насърчи  Центъра в Харманли да внедри технологиите, да търсят възможности по програма Хоризонт 2020 и още при отварянето Центърът да предложи дигитални услуги на своите ползватели.

Еврокомисарят посети и един от инфраструктурите проекти, които се изпълняват в Харманли. Това е рехабилитация на пътни отсечки Харманли-Бисер, Харманли-Надежден, Харманли-Доситеево, Шишманово-Българин. Това са над 12 км. пътища, които се ремонтират по ОПРСР , а инвестицията е за 6 милиона лева. Тя подчерта, че за развит земеделски район, добрата инфраструктура е изключително важна.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати