Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Николова и хърватският министър на туризма подписаха Меморандум за сътрудничество

Общество

Николова и хърватският министър на туризма подписаха Меморандум за сътрудничество

Снимка:

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и хърватският министър на туризма и спорта Николина Бърняц подписаха Меморандум за разбирателство и разширяване на сътрудничеството в областта на туризма. Те парафираха документа днес в Загреб, където българският министър е на работно посещение.

Вицепремиерът посочи, че оценява високо развитието на приятелските отношения между двете страни и разширяването на стратегическото партньорство във всички области на сътрудничество. В условията на продължаващата пандемия от COVID-19 считам, че е от ключово значение да продължим да работим заедно, категорична бе министър Николова. И допълни, че подписването на Меморандума е важна стъпка за насърчаване на двустранните връзки в сектор туризъм.

Българският министър каза още, че двете страни ще работят за по-доброто позициониране на туризма на ниво Европейски съюз, за развитието и популяризирането на специални форми на туризъм като зимен, здравен, спортен и културен туризъм, както и за образование с практическа насоченост. 

Министър Николова посочи, че с г-жа Бърняц са обсъдили и възможността за насърчаване на доброто двустранно партньорство между туроператорите на двете страни, както и за съвместно промотиране на трети пазари. Приветствам решението на хърватския национален превозвач „Croatia Airways“ да започне редовни седмични полети между София и Загреб – в момент, в който са налице необходимите условия за това, уточни вицепремиерът.                                                                                                                                            


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още