Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Марияна Николова пред руския посланик: Надявам се скоро да възобновим туристическите пътувания между двете държави

Общество

Марияна Николова пред руския посланик: Надявам се скоро да възобновим туристическите пътувания между двете държави

Снимка:

Н. Пр. Анатолий Макаров поясни, че българските курорти са много важни за руските граждани

Надявам се скоро да възобновим пътуванията между двете държави, тъй като Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм. Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските гости и руските представители на бизнеса, предлагащи България като приоритетна дестинация. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на разговора си с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров.                                     

Министър Николова обясни, че туристическите пътувания между двете страни все още са забранени, но въпреки това Министерството на туризма работи в посока на задълбочаване на сътрудничеството с Русия, както на държавно, така и на бизнес ниво. По думите ѝ, когато сме на прага на масовата ваксинация у нас и продължаващата такава в Русия, е необходимо двустранно да бъде изтъкната готовността да се продължи развитието на своите приятелски отношения в областта на туризма и на политическо ниво.

Вицепремиерът коментира още, че консулските служби в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург са готови да стартират бързо и безпроблемно да издават туристически визи при отваряне на границите между двете страни за обмен на туристи. И допълни, че националният ни превозвач BULGARIA AIR е готов да стартира полети между България и Русия след обявяване на възстановяване на полетната програма между двете страни.

От своя страна Н. Пр. Анатолий Макаров поясни, че българските курорти са много важни за руските граждани. И допълни, че е от изключително значение да се поддържа активно взаимодействие между двете държави, въпреки пандемията от коронавирус. Той изрази надежда, че предстоящата 2021 година ще бъде по-добра от тази.                                                                                                                                                                                                                       


Коментари (1)

кесо Да напомним на г-жа министърката Николова да предупреди Русия, че в България не се допускат "туристи" с Новичок в куфарите. Че напоследък къде ръчнат спецслужбите /най-вече партньорските де/ у нас все на такива руски "туристи" и "дипломати" попадат.
17.12.2020 13:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още