Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Марияна Николова: Препоръчвам ваксиниране в туристическия бранш преди летния сезон

Общество

Марияна Николова: Препоръчвам ваксиниране в туристическия бранш преди летния сезон

Снимка:

Препоръчвам ваксинация на целия персонал в туристическия бранш преди летния сезон, за да може да внесем едно спокойствие на туристите и особено на чужденците, които идват при нас, каза вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова пред bTV.

По нейните думи имунизацията няма да е проблем, защото се очакват 2 милиона ваксини преди започването на сезона.

В момента хотелите в зимните курорти са заети на 50% от капацитета си, а спадът при чуждестранните туристи е 70%. Има много резервации в последната минута за уикенд туризъм. Гостите от чужбина са предимно от съседни на България като Румъния страни заради усложнената ситуация с въздушния транспорт. Имало е известен брой германци и израелци, каза Николова.

Вицепремиерът отбеляза, че за разлика от повечето европейски страни нашите зимни курорти работят, благодарение на навременната подготовка. На 28 август е била проведена среща, на която са били обсъдени мерките и правилата на работа, като са взаимствани най-добрите практики от чужбина. Такава работна среща и подготовка ще има и за летния сезон.

Няма данни за заболели туристи, които са били на почивка у нас, каза Николова и отбеляза, че в хотелите се взимат всички мерки, вече са въведени пречистватели на въздуха.

Заради пандемията се наблюдава пренасочване към къщите за гости и малките места за настаняване, разкри вицепремиерът.  


Коментари (1)

Тартаковер Много трудно е да се докаже кой "Министър на туризма" в пола е по-жалък и некадърен. Тази, или онази предишната с големия(вече опериран) нос? Не знам дали ГЕРБ отново ще спечелят избори (дано не стане, защото вече ще докарат държавата до невъзможност никой да я оправи), но ако Господ е решил да подложи на още изпитания народа ни, поне да изхвърлят тази управленска плява. Срамна работа са тези нещастници. Тази калинка, онази счетоводителка водеща енергетиката, третата водеща външната политика, която е с дарби на обикновена секретарка...
А онази руса жалка женица, която води строителството? Тя ще си отиде от този пост, без да е разбрала защо са я монтирали там ? Хореографът Ревизоро танцува около язовири и водоеми без да е наясно какво трябва да каже и кога да го каже? Просто защото е същата мъжка калинка, смешен в безхаберието си, но вреден за отрасъла.
Ако ГЕРБ спечели и отново наложи подобни безхаберници, няма шанс за България !!!
09.02.2021 18:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още