Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. През май откриваме туристическия сезон с мотото „Избери България за безопасна почивка“

Общество

През май откриваме туристическия сезон с мотото „Избери България за безопасна почивка“

През май откриваме туристическия сезон с мотото Избери България за безопасна почивка - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов, Марияна Николова, министър Красимир Вълчев, здравният министър проф. Костадин Ангелов и д-р Даниела Дариткова са на инспекция в Смолянско

От 1 май ще бъде открит туристическия сезон. Мерките ще бъдат утвърдени още утре за целия сезон, за да има предвидимост. Изберете България за безопасна почивка - лято 2021“, това е мотото ни. Съгласуваме и със съседите ни и ЕК всички мерки и правила. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Бойко Борисов от своя страна заяви, че е в постоянен контакт с лидерите от ЕС.

Премиерът, Марияна Николова, министър Красимир Вълчев, здравният министър проф. Костадин Ангелов и д-р Даниела Дариткова са на инспекция в Смолянско, където 40-годишен юбилей отбелязва Националната астрономическа обсерватория „Рожен“.

„Искаме по-рано откриване на сезона, за да имаме възможност за по-добро планиране и прогнозируемост“, уточни вицепремиерът и министър на туризма.

„Идната седмица предстои да се вземе решение и по отношение на ваксинационния сертификат“, припомни тя. Проф. Ангелов пък каза, че в Смолянско има по-ниска заболеваемост и няма натиск от пациенти към болницата.

За туристическия сезон ще осигурим сигурни зелени коридори и ще има предвидимост на мерките. Общоевропейска политика е участието на страната ни в т.нар. зелен електронен сертификат за пътуване. Той гарантира, че туристът или е ваксиниран, или има антитела, или отрицателен PCR тест. Така ще има сигурност и за бранша, и за туристите, посочи той.

Премиерът Борисов припомни колко много е инвестирано в инфраструктурата в региона, не само в пътища, но и в пречиствателни станции, укрепване на язовири, подпорни стени, училища. За Смолян са дали 90 млн. лв. за водния цикъл и 100 млн. лева за пътища, отделно 48 млн. лева са отишли за язовира, санирани сгради. Обещали и ремонт на КПП Рудозем - Ксанти.                      


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати