Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Марк Жирардели: Искам Банско да стане известен в цял свят

Общество

Марк Жирардели: Искам Банско да стане известен в цял свят

Марк Жирардели: Искам Банско да стане известен в цял свят - Tribune.bg
Снимка:

Не е строено нищо без разрешение, категоричен е собственикът на „Юлен“

Марк Жирардели е мажоритарен собственик на „Юлен“ от 2016 г. Това обяви самият той в интервю за Нова ТВ. Досега не е разкривал това, защото никой не го е питал.

„Процедурата за закупуване на „Юлен“ трая дълго, много преди 2016 г. Още 2012 г. си мислех, че би било прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но цялото проучване на правните и икономически показатели го правихме години. В крайна сметка успяхме и 2016 г приключи сделката“, разказа австрийският скиор и петкратен носител на световната купа.

Собственик на компанията е бил фонд. Именно от него легендарният скиор купува „Юлен“, 

„Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да обявя кой е фондът“, обясни той. Жирардели обаче разкри, че фондът е голям и представен на три континента.

Така той отрече, че собственик на „Юлен“ е бил Цеко Минев. 

„С Цеко ни свързва общо хоби - обичаме ските, природата и планината“, обясни скиорът.

Банско не е единственото нещо, с което се занимавам. В Германия купих зала за ски за 5000 души. 2004 г. я продадох и се оглеждах къде има проект да инвестирам. Банско има огромен потенциал и ми се отвори възможност да инвестирам“, споделя той.

На въпрос дали е теглил кредит за инвестицията си, той отговори, че интересните проекти лесно се финансират и няма кредит от българска банка.

„Не сме стъпвали извън границите на концесията и не е строено нищо без разрешение“, категоричен е Жирардели. Той е на мнение, че концесионният договор е стар и трябва да бъде анализиран, да се направи замерване от независим орган, така че българите и правителството да се убедят че всичко е законно. Смята и че концесионната такса е по-скъпа и по-изгодна за държавата, когато е върху оборота. 

Относно изграждането на втори лифт на Банско, той е категоричен, че има достатъчно място. Освен това вторият лифт е бил част от проекта от самото му начало.

„Срамувам се, като трябва да каже в Европа, че не мога да се обслужат хората, защото чакат по 2 часа за лифта. Искаме Банско да стане известен на целия свят“, споделя още скиорът.

Като примери той даде и лифтове в Национални паркове в Австрия - десетки в защитени зони.

За да участва Банско в световната купа, от Международната федерация по ски (ФИС) искат модернизиране на базата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети