Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мартин Швехлак смени Флориан Скала в "Би Ти Ви Медия груп“

Общество

Мартин Швехлак смени Флориан Скала в "Би Ти Ви Медия груп“

Снимка:

Новите собственици от PPF изказват благодарност на Флориан Скала

Два месеца след продажбата на Би Ти Ви телевизията има нов изпълнителен директор от днес. На мястото на досегашния Флориан Скала сяда Мартин Швехлак, съобщиха от телевизията. През октомври Флориан Скала е информирал новите собственици от PPF, че напуска.

Мартин Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор, с мениджърски опит от 1993 година, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. На новия си пост той ще е подчинен пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България.

Мартин Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан тв източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за БТВ. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с ковид пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, ангажира се новоназначеният главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп" Group Мартин Швехлак. За да изпълнява новите си задължения, Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.

От своя страна Любош Йетмар коментира, че след като е оглавил CME България, е идентифицирал няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност.

“Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, казва Любош Йетмар по повод на новото назначение.  

 


Коментари (1)

А КОЙ ЩЕ СМЕНИ СЛУГИТЕ НА ЧЕРЕПА, ПСИХО-РАДЕВ, КОЗЕЛА НИНОВА?............................ НАТЪКМЯН, БЛИЗОВА, ХРАЧЕВА,
ПОРЪЧКОВА ТЕЛЕВИЗИЯ.......
14.12.2020 14:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още