Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Машинист беше ранен след пореден случай на хвърлени камъни по влак в движение

Общество

Машинист беше ранен след пореден случай на хвърлени камъни по влак в движение

Снимка:

Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на бързия влак № 8641 от София за Стара Загора. При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 ч. на 14.10.2020 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машиниста в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал.

В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве, казва от железницата.  


Коментари (2)

Долу вече 26 години шеф на БХК! Къде е сега Хелзинкският комитет??? Защо не защитят жертвите на насилие - клетите машинисти и пътници?!?
15.10.2020 13:19 / Отговор
кесо Абе, това да не са "въстаници" на тримата глупаци в Пловдив? Сигур ирландската червена пачавра от ЕП, дето щяла да участва в сегашното "въстание" щеси помисли, че България е като Северна Ирландия от времето на ИРА и тук може си развява коня. Да се надяваме, че българската полиция бързо ще разсее тези "надежди".
15.10.2020 13:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още